KiKaRow tegen Kinderkanker

Maastrichtse Roeiverenigingen roeiden om kinderkanker de wereld uit te roeien.
In het clubhuis van de Maastrichtse Watersport Club (MWC) vond afgelopen vrijdag en zaterdag de Carnavals Elfsteden Ergometer Marathon plaats.
MWC en de Maastrichtse Studenten Roeivereniging Saurus deden mee aan het grote KiKaRow Rondje NL en roeiden tegen kanker om geld in te zamelen voor kankeronderzoek bij kinderen.
Samen met ambassadeur en Olympisch roeikampioen Maaike Head hadden het bestuur van MWC en Saurus deze sportieve actie op touw gezet. De Carnavals Elfsteden Ergometer Marathon Startte afgelopen vrijdag om 20:00 uur met een optreden van Chaupiques Brassband.
De cheque met het opgehaalde bedrag van 6.111,11 Euro werd afgelopen zondag door de Stadsprins van Maastricht Armand Peereboom uitgereikt. Om de roeiers mentaal te ondersteunen waren er diverse optredens van Zaate Herremnie “De Sjevroaje”, Patrick Ummels en Patricia Paulussen, winnaar van het Mestreechs Vasteloavend Leedje Ëch Woer,Jeh,Jao”. De Carnavals Elfsteden ergometer-marathon was een estafette marathon van 210 kilometer. Deze marathon was pas afgerond als iedere ploeg 210 kilometer afgelegd had. Iedereen die wilde kon hieraan meedoen, Met het KikaRow Rondje NL gaat MWC met alle Nederlandse roeiverenigingen in Nederland 500.000 euro inzamelen voor de LATER-studie in het Prinses Maxima Centrum, het nationale kinderoncologisch centrum in Utrecht. Hier is alle kennis en kunde op het gebied van research naar en behandeling van kinderkanker onder één dak gebracht.
Doel is het genezingspercentage te verhogen van 75 % naar 95% en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren.
De nazorg later is in dit verband voor zowel het kind als de familie een essentieel onderdeel. Om 500.000 euro bijeen te brengen, roeit roeiend Nederland in 2019 het KiKaRoW Rondje NL 1.400 kilometer door heel Nederland.

Bron: Website: http://www.maasstrichtlokaal.nl