Zweit veur Leid

Vanmiddag is voor de 26e keer Zweit veur Leid van start gegaan.
gezien de alarmerende weersvoorspellingen van afgelopen week had de organisatie besloten toch van start te gaan omdat de tocht grotendeels door de binnenstad liep zag men geen bezwaren om de tocht af te balzen.
Er was koortsachtig overleg tussen de veiligheidspartners ( gemeente Maastricht, Handhaving, sportdokters en een beveiligingsbedrijf.
De opbrengst van deze loopwedstrijd gaat naar stg. Trajekt en naar een jonge maatschappelijk betrokken service- en netwerkclub Lions Maastricht.
Stg.Trajekt heeft als doel gekozen:
De Heeg en Weerbus Zuid Oost
De Heeg en Weerbus gaat een aantal belangrijke functies krijgen in een van de wijken waar veel mensen het o.a. moeilijk hebben en vaak in een isolement zitten. Deze gaat o.a. ingezet worden voor het ondersteunen van ouderen bij het opruimen en afvoeren van rommel en verhuizen . Naast dit doel kan deze bus kan ook nog voor diverse doeleinde ingezet worden.

Lions Maastricht
Met de opbrengst van Zweit veur leid 2020 wil de Lions een steentje bijdragen aan Credo Ontmoet.
Hier wordt dan gedacht aan het inrichten van een open keuken en / of Chil plek voor jongeren.
Het Credo Ontmoet is een plek waar de jongeren zich veilig voelt en waar ze geholpen worden om verder te komen in het leven en een plekje vinden in de maatschappij.

Maastricht mag blij zijn met deze wedstrijd en de renners die onder stormachtige omstandigheden voor deze doelen deze wedstrijd gelopen hebben.
Er waren ruim 1000 deelnemers van jong tot oud actief en voor de wedstrijd voor de jongeren en de volwassenen was er een warming up waar zowel jong als oud aan mee deden.

Bron: website https://zweitveurleid.nl/