Proef dee Wijk Lente 2019

Proef de Wijk “Lenteroute” Proef de wijk is een laagdrempelige kennismaking met vrijetijdsbesteding en vrijwilligerswerk in de buurt.
In deze route loopt men door verschillende wijken in Maastricht Oost. Men gaat dan langs bij verschillende buurtactiviteiten waar vrijwilligers onder het genot van een hapje en drankje vertellen over hen plek en hun werk. Vandaag zijn we langs geweest bij: We Helpen Ontmoetingspunt Wil je helpen? Iets doen voor mensen in de buurt of heb je hulp nodig?
Elke 3e donderdag van de maand staat het busje van het WHOP in de ochtend uren voor het trefcentrum Edi in Wittevrouwenveld.
Het Werkhuis Maastricht Het Werkhuis is een verzameling van werkplaatsen voor ambachtelijk / creatief werken
De Buurtbrök Bij hen kun je terecht voor een maaltijd, een kopje koffie, een krantje lezen enz. en meedoen aan een activiteit.
Bij Bosshardt Onder de naam bij Bosshardt heeft het Leger des Heils diverse “huiskamers ”, bij Bosshardt is een ontmoetingspunt in de buurt.
De Buurttuin In deze tuin in het midden van Wyckerpoort kan iedereen terecht om mee te helpen met tuinieren.
Wilt u een keer mee lopen om te ervaren wat het precies inhoudt, gelieve vooraf aan te melden. Voor informatie kunt u terecht op de website hier kijken of telefonisch opgeven bij Janine Heugen (043-7630010)
van Stg. Trajekt .