Ons fotoalbum

Positieve gezondheid in de wijk..

Afgelopen middag was er in het Grand Café Geusseltbad een feestelijke afsluiting van de eerste fase van het project “ Positieve gezondheid in de Wijk” Binnen dit project waren 13 inwoners uit de wijken: Wyckerpoort, Wittevrouwenveld, Nazereth en Limmel getraind in Positieve Gezondheid met als doel om de kijk op de gezondheid te vergroten.
De cursisten werden de afgelopen tijd getraind om met het spinnenwebmodel inzicht te krijgen en te geven in de positieve gezondheid. Als je tegenwoordig bij de huisarts komt wordt er aan je gevraagd hoe het met je gaat, tegen welke problemen je aanloopt etc. Misschien denk je dan – net als veel anderen – dat er gevraagd wordt naar hoe het gaat met je ziekte of klacht. Maar dat vertelt nog niet alles over je gezondheid en je welbevinden. En ook niet over wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Daarnaast werden er gegevens verzameld over gezondheid in de wijk. Daarvoor interviewden de deelnemers 49 mensen en observeerden 50 situaties of mensen in de wijk.

Wethouder Mara de Graaf (WMO, Welzijn, Gezondheid en Diversiteit) nam het verslag van dit project tijdens deze bijeenkomst in ontvangst en reikte de deelnemers een certificaat uit. Het project is een samenwerking van de initiatiefnemers van “Blauwe Zorg in de Wijk” (o.a. Universiteit Maastricht, GGD Zuid Limburg en gemeente Maastricht) Bron: Persbericht gemeente maastricht
Voor meer informatie over de blauwe zorg kunt u op onderstaande links klikken:

blauwezorg

limburgpositiefgezond