Beëdiging Luitenant en beschermvrouw

Afgelopen middag vond op de binnenplaats van het schutterslokaal van de Stadsschutterij de ceremonie van de beëdiging van de voorzitter als luitenant, ( hij is de eerste geüniformeerde voorzitter van de Schutterij) en de beschermvrouw plaats.
( Het predikaat Dienstdoende werd door Koning Willem I aan de schutterij gegeven Sindsdien heeft zij diverse belangrijke maatschappelijke functies op zich genomen.
Het beschermen van de burgerbevolking ( vooral nu tijdens de corona crisis) en het optreden als gemeentelijke brandweerkorps zijn er hier slechts twee van).
De voorzitter is Eric Den Hartog en de beschermvrouw is de alom bekende Tiny Meese (Zij is de eigenaar van tabakspeciaalzaak Meese in Wittevrouwenveld en zij is tevens raadslid van de gemeente Maastricht en fractievoorzitter van Partij Veilig Maastricht.
Tiny is historisch gezien de eerste vrouw in deze mannenwereld, tevens heeft zij voor deze gelegenheid een sjotterbitter drankje geïntroduceerd.
Deze plechtigheid vond vanwege de corona crisis in bescheiden kring plaats i.v.m. de strikte regels van de R.I.V.M.
Het was een geweldige plechtigheid en het is voor Eric een eer om van deze schutterij de voorzitter en tevens de luitenant te zijn en voor Tiny om als eerste vrouw beschermvrouw te mogen zijn.

Bron: website https://maastrichtnet.nl/