Koningsdag Wittevrouwenveld / Wijckerpoort

Op deze gedenkwaardige zonnige koningsdag vroeg ik me af wat ik als fotograaf in beeld kon gaan brengen. Helaas ging het bezoek van Koning Willem Alexander en de familie aan Maastricht vanwege de Corona pandemie niet door.
Vanwege deze pandemie mocht er geen enkel evenement georganiseerd worden.
Zo was er toch mogelijk om op afstand een bezoek te brengen door familie aan hen moeder / oma.
Na goed speurwerk kwam ik toch wat kleine dingen tegen die een aanvulling geven aan deze memorabele dag.
Ik ben door Wittevrouwenveld en een gedeelte van Wijckerpoort gefietst en zag dat er toch mensen koningsgezind zijn door de Nederlandse vlag op te hangen. De Troostfee is zich over Wittevrouwenveld en Wijckerpoort verder aan het uitbreiden. Bij de Kunstketel en café Bar de Kokorel aan de Frankenstraat en bij Bistrot on Top aan de Groene Loper zijn ook al afbeeldingen van de Troostfee te zien.
Bij de bekende Bistrot On Top waren ze bezig met het klaarmaken van een Koningsdag maaltijd om naar mensen te brengen die door de Corona Virus getroffen zijn en niet in staat zijn om voor zich zelf te koken. Zij kunnen voor een redelijk bedrag 3 dagen in de week door hen laten verwennen van een heerlijk gerecht. Zij zijn deze maaltijd brengservice begonnen om in deze crisis het hoofd boven water te kunnen houden want de horeca mag namelijk na 6 weken nog steeds niet open.
Dit zijn onder andere goede initiatieven om de getroffen burgers aan deze Corona Virus te helpen en te zorgen dat het in deze tijd toch draaglijk blijft.
Een grote chapeau voor al deze ondernemers die op een creatieve manier in deze maatschappij toch nuttig maken.